Wavefront optimized behandelingspatroon

Standaard inbegrepen

In de praktijk is gebleken dat toepassing van het Wavefront optimized behandelingspatroon in bijna alle gevallen bijdraagt aan een beter eindresultaat van de ooglaserbehandeling. Het is bepaald geen uitzondering dat iemand na de ingreep beter ziet dan ervoor met bril of contactlenzen. Zeker de vele mensen bij wie het nachtzien verbetert, vinden dit behandelingspatroon een groot pluspunt. In de praktijk blijkt de combinatie ooglaserbehandeling + Wavefront optimized behandeling tot resultaten te leiden die in sommige gevallen zelfs als spectaculair worden ervaren.

Vooronderzoek met Topolyzer en Wavefront

Analyzer Van het Wavefront optimized behandelpatroon merkt u zelf tijdens de behandeling niets. Het belangrijkste verschil voor u is gelegen in het gebruik van speciale apparatuur tijdens het vooronderzoek: de Topolyzer, de Wavefront Analyzer. Deze zeer geavanceerde onderzoek apparaten projecteren onschuldig licht van een bepaalde golflengte op meerdere plaatsen op uw hoornvlies en meten telkens de golflengte van het teruggekaatste licht. Op deze manier wordt als het ware een complete digitale driedimensionale kaart van uw hoornvlies gemaakt waarop alle onvolkomenheden zijn vastgelegd.

Digitale kaart basis voor behandeling

Voordat de oogarts met de laseringreep begint, zijn de gegevens die zijn verkregen met de Topolyzer, de Wavefront Analyzer geanalyseerd. Zo weet deze oogarts precies waar de onvolkomenheden zich bevinden en wat de aard ervan is. Het kunnen natuurlijke onvolkomenheden zijn, maar ook bijvoorbeeld littekenweefsel. Dankzij de ‘digitale kaart’ van uw hoornvlies kan de laser de meeste onvolkomenheden corrigeren. Dit heeft in heel veel gevallen beter zien bij weinig licht (zoals ‘s nachts) tot gevolg, evenals een betere contrast waarneming.

Wavefront guided of Topo guided behandeling

In incidentele gevallen zijn de onvolkomenheden van het hoornvlies zodanig dat het zicht hierdoor ernstig belemmerd wordt en het Wavefront Optimized behandelpatroon alleen niet meer volstaat. In dat geval kan het nodig zijn dat het oppervlak van het hoornvlies nog aanvullend gecorrigeerd moet worden. In deze gevallen is er sprake van zeer onregelmatige vervorming van het hoornvlies, zicht beperkende littekenvorming of ernstige aberraties van de lichtbreking. In sommige gevallen moet het hoornvlies dan zelfs in twee stappen gecorrigeerd worden. Voor de Topo of Wavefront guided behandeling wordt een toeslag in rekening gebracht.

Meer informatie over onze ooglaserbehandeling?

Heeft u vragen over de werkwijze, behandelingen en mogelijkheden van onze kliniek? Onze medewerkers geven u graag meer informatie. Neem contact met ons op door te bellen naar 078-6151524 of stel uw vraag via ons  contactformulier en dan nemen we doorgaans binnen 1 werkdag contact met u op.

Gratis quickscan

Een ooglaserbehandeling is niet altijd mogelijk. Meld u aan voor een gratis quickscan en laat onze oogartsen vaststellen of u in aanmerking komt voor ooglaserbehandeling. Samen komen we tot een behandeling passend bij uw situatie. Wij behandelen alleen wanneer u geen risico loopt. Tijdens de quickscan informeren wij ook over de kosten en mogelijke zorgvergoeding die u kunt krijgen. Als u aangesloten bent bij een Nederlandse zorgverzekering bieden wij u standaard zorgkorting.

Gratis quickscan aanvragen