Sinds mei 2014 voert OLCD ook ooglidcorrecties uit. De behandelingen worden uitgevoerd door oogarts G.G.C. Groothuizen en oogarts A.P.C. Vos. Zij gebruiken hun jarenlange ervaring op dit gebied om deze ingreep op verantwoorde en zorgvuldige wijze uit te voeren.
De ingreep, waarvan alleen de prikjes als vervelend worden ervaren, wordt uitgevoerd in een Klasse 1 operatiekamer.
Na de ingreep kan de cliënt vrijwel direct naar huis. De eerste week na de behandeling zijn de oogleden nog gezwollen. Soms zijn er ook kleine bloeduitstortingen. Deze verkleuringen zijn meestal na 1 tot 2 weken verdwenen. Om zwelling tegen te gaan kunnen koude kompressen op de ogen worden gelegd. De eerste dag na de behandeling wordt geadviseerd rustig aan te doen. Zware lichamelijke inspanningen (ook tillen) mag de eerste maand na de ingreep niet. Ongeveer 10 dagen na de behandeling vindt de eerste controle plaats en worden de hechtingen verwijderd. Gedurende de eerste 6 weken adviseren wij de littekens zo min mogelijk bloot te stellen aan zonlicht.
De napijn is per cliënt anders. De herstelperiode verloopt verder pijnloos. De eerste week bent u niet representatief. De meeste mensen dragen een zonnebril als ze naar buiten gaan.
Aan elke behandeling zijn risico’s verbonden. De belangrijkste risico’s na een ooglidcorrectie zijn een nabloeding, een infectie of een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. De kans hierop is erg klein maximaal 2%. Mocht er zich een nabloeding voordoen dan zal de arts vanzelfsprekend maatregelen nemen. Dit heeft echter geen nadelige gevolgen voor het resultaat. Soms bestaat er de mogelijkheid dat de eerste weken na de behandeling de oogleden wat moeilijk sluiten. Dit herstelt zich vrijwel altijd spontaan.
Na een jaar uitvoeren van ooglidcorrecties kunnen we zeggen dat de onder andere de mond tot mond reclame zijn werking heeft gedaan en zien wij het aantal behandelingen flink toenemen.
Heeft u interesse bel dan met het centrum op (078) 6151524 voor het maken van een afspraak voor een intake gesprek.
Terug naar nieuwsarchief