Over ons

Oogkliniek Drechtsteden en
Oogkliniek Drechtsteden Privaat

Oogkliniek Drechtsteden Privaat (OKD-P) (voorheen OoglaserCentrum Drechtsteden) is sinds 2002 als privékliniek gespecialiseerd in ‘scherp zien zonder bril of lenzen’ en ooglidcorrecties.

In 2014 is Oogkliniek Drechtsteden (OKD) opgericht als Zelfstandig Behandelcentrum voor medisch specialistische oogheelkunde.
Per 1 januari 2019 zijn beide klinieken samengevoegd en gaan verder onder één naam.

Oogkliniek Drechtsteden biedt totale Oogzorg

Vanaf 2014 kunt u bij OKD met een verwijzing van de huisarts terecht voor algemene medisch specialistische oogheelkunde. Deze zorg wordt altijd vergoed door de zorgverzekeraar. OKD streeft er naar dat u binnen vijf werkdagen bij de oogarts terecht kunt.

Daarnaast kunt u bij OKD-P van uw bril afgeholpen worden of terecht voor een ooglidcorrectie. Dit is private zorg die u zelf moet betalen.

Ervaren oogartsen

Het ervaren OKD-team van betrokken specialisten staat garant voor de best mogelijke
oogzorg. Dit team bestaat uit de oogartsen Gerard Groothuizen, Anne Roefs, Renoe Soebhag, Wouter Groothuizen, Isaac van Egmond en Charlotte van der Sommen. Daarnaast worden onze dokters ondersteund door een team van optometristen en orthoptisten.

De oogartsen zijn lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) en voor wie van toepassing van het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie (NGRC).

De optometristen en orthoptisten zijn aangesloten bij hun wetenschappelijke vereniging en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister paramedici. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied bezoeken zowel de oogartsen als de optometristen/orthoptisten regelmatig vak bijeenkomsten in binnen- en buitenland.

Kinderspreekuur

OKD heeft ook een speciale afdeling voor kinderoogheelkunde. Onze orthoptisten zijn speciaal opgeleid in het onderzoeken van kinderen. De kliniek beschikt over een kindvriendelijke wacht- onderzoekskamer.

Persoonlijke aandacht

Door de bewust kleinschalige opzet bent u bij OKD verzekerd van maximale persoonlijke aandacht. Direct na een ingreep is er 24 uurs telefonische bereikbaarheid: u krijgt een mobiel noodtelefoonnummer mee dat u bij vragen of (vermeende) problemen kunt bellen. Tijdens het gehele traject, vanaf het eerste onderzoek/consult tot en met de laatste nacontrole, heeft u steeds te maken met een relatief klein team. Dit zorgt voor wederzijdse bekendheid, waardoor de contacten informeler en plezieriger verlopen.

Kwaliteit

OKD beschikt over de meest geavanceerde onderzoeks- en laserapparatuur. Behandelingen worden uitgevoerd in een klasse 1 operatiekamer.

OKD voldoet uiteraard aan de zware eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De eigen behandelprotocollen gaan echter verder. De kliniek wordt jaarlijks geauditeerd voor het ZKN-keurmerk..

Vergoed door alle zorgverzekeraars

OKD: Heeft u een medische indicatie en een verwijsbrief van uw huisarts dan wordt de behandeling vergoed door alle zorgverzekeraars.

OKD-P:  Private behandelingen zonder medische indicatie of verwijsbrief worden niet vergoed en komen dus voor eigen rekening.