Ooglidcorrectie

Waarom een ooglidcorrectie?

Bij de bovenoogleden kunnen afwijkingen ontstaan die aanleiding kunnen geven tot klachten van een vermoeid uiterlijk, een sombere blik of hangende oogleden die zorgen voor belemmeringen bij het zien. Dit zijn dan ook veel gehoorde klachten van mensen die een boven ooglidcorrectie overwegen.

Bij een ooglidcorrectie komt meer kijken dan alleen een reepje huid weghalen. Er dient net voldoende huid weggehaald te worden om een langdurig effect te krijgen. Er mag in ieder geval niet teveel huid weggenomen worden om te vermijden dat de ogen niet meer voldoende gesloten kunnen worden.

Het resultaat

Het resultaat is goed voorspelbaar en vrijwel altijd zeer fraai. Een correctie van de oogleden geeft u weer de frisse oogopslag die u vroeger ook had. Het resultaat is na het wegtrekken van de zwelling en bloeduitstortingen al goed te beoordelen. Toch duurt het nog een paar maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is. Gemiddeld heeft u 10 tot 15 jaar plezier van uw ingreep. Dit verschilt uiteraard van persoon tot persoon. Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt. Deze foto’s worden aan uw dossier gevoegd.

Voor wie geschikt

Naarmate de huid ouder wordt vermindert de elasticiteit. Ook komt het voor dat op jongere leeftijd een wens voor een ooglidcorrectie reëel is vanwege erfelijke eigenschappen.

Consult

U krijgt eerst een consult bij de optometrist. Het tweede consult is met de uitvoerende oogarts. Tijdens beide consulten wordt gekeken naar de elasticiteit van uw huid, uw medisch verleden, het huidige gebruik van medicijnen en eventuele allergieën. Indien voor u van toepassing adviseren wij u een overzicht van uw medicijnen mee te nemen naar het eerste consult.

Een belangrijk onderdeel van het gesprek zijn uw verwachtingen van de behandeling. Uiteraard worden ook de mogelijke alternatieven, de risico’s en eventuele complicaties besproken. Besluit u tot een behandeling dan ontvangt u van ons het Informatie- en toestemmingsformulier. De laatste pagina van dit formulier neemt u ondertekent mee op de behandeldag. Met het tekenen van dit formulier geeft u aan dat u de medische vragen naar waarheid heeft beantwoord, dat u alle informatie heeft gelezen en heeft begrepen en dat u voldoende antwoord hebt gekregen op uw vragen. Dit formulier neemt u ondertekent op de behandeldag mee naar de kliniek.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkwijze, behandelingen en mogelijkheden van onze kliniek? Onze medewerkers geven u graag meer informatie. Bij hen kunt u ook terecht voor het maken van verschillende afspraken.

Neem contact op

Gratis intake

De gratis intake wordt uitgevoerd door de optometrist. Tijdens deze intake wordt met behulp van foto’s gekeken naar de noodzaak van een ooglidcorrectie, de elasticiteit van uw huid, uw medisch verleden, het huidige gebruik van medicijnen en eventuele allergieën.
Wij behandelen alleen wanneer u geen risico loopt. Tijdens de intake informeren wij ook over de kosten en of u in aanmerking komt voor mogelijke zorgvergoeding.

Gratis intake aanvragen