Ooglaserbehandeling

Ooglaserbehandeling

Het deelgebied binnen de oogheelkunde dat is gericht op het corrigeren van brekingsafwijkingen heet refractiechirurgie. Er zijn binnen de refractiechirurgie meerdere behandelingen om u van uw bril of contactlenzen af te helpen. In grote lijnen kun je zeggen dat iedereen vanaf 18 jaar te helpen is, mits aan bepaalde eisen wordt voldaan. Deze eisen kunnen per behandeling verschillend zijn. De keuze van het type behandeling is afhankelijk van meerdere factoren, zoals leeftijd, sterkte (bij- of verziend), werkomstandigheden, hobby’s, gebruik van een leesbril en de helderheid van de eigen ooglens.

Veilig uw ogen laten laseren

OKD werkt uitsluitend met de meest veilige laser methoden. De voorkeur van de oogartsen van OKD is in de meeste gevallen de No-touch TransPRK ooglaserbehandeling. Bij deze behandeling worden met behulp van de laserapparatuur (Excimer laser) kleine hoeveelheden weefsel van het hoornvlies verdampt zonder het oog aan te raken. Dit zorgt voor een zodanige wijziging van de kromming van het hoornvlies, dat de oogafwijking wordt gecorrigeerd. Beide ogen worden in één keer behandeld. De behandeling duurt minder dan 10 minuten per oog. Deze methode wordt meestal geadviseerd bij cliënten tussen de 18 en 60 jaar met een sterkte die ligt tussen de -8D en + 2D (de D staat voor dioptrie; het cijfer ervoor geeft de correctiesterkte aan).

Redenen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een ooglaserbehandeling te overwegen:

  • onafhankelijk willen zijn van bril of contactlenzen
  • contactlensproblemen
  • sportbeoefening
  • groot verschil in sterkte tussen de beide ogen
  • beeldvervorming en een beperkt gezichtsveld door een bril met hoge sterkte
  • bril of lenzen dragen maakt bepaalde beroepen ontoegankelijk (politie, brandweer, luchtmacht).

Basisvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een behandeling moet uw oogsterkte minstens één jaar stabiel zijn. Dit is meestal pas boven de 18 jaar het geval. OKD behandelt daarom geen mensen die jonger zijn dan 18 jaar. Verdere basisvoorwaarden zijn een goede gezondheid, een brilsterkte tussen -8D en +2D (eventueel in combinatie met een cilindrische afwijking) en afwezigheid van staar, keratoconus of andere oogaandoeningen die complicaties kunnen veroorzaken.
De behandeling kan niet plaatsvinden als u korter dan twee maanden geleden zwanger was, binnen twee maanden na het geven van borstvoeding of tijdens een periode van ernstige allergieproblemen.

Kromming hoornvlies wijzigen

Met de zeer geavanceerde Allegretto Wave™ Eye-Q 400 Hz ooglaserapparatuur kan OKD op een veilige manier onder meer bijziendheid, verziendheid en cilindrische afwijkingen effectief corrigeren. Deze zogeheten Excimer laser laat met hele korte pulsen sterk geconcentreerd laserlicht volgens een vooraf vastgesteld patroon minieme hoeveelheden hoornvliesweefsel verdampen. Hierdoor wordt de kromming van uw hoornvlies gewijzigd en de afwijking gecorrigeerd. OKD past bij voorkeur de No-touch TransPRK ooglaserbehandeling toe omdat deze het veiligst is.

Onvolkomenheden van het hoornvlies corrigeren

Ook veel onvolkomenheden van het hoornvlies worden succesvol met onze laserapparatuur gecorrigeerd door middel van het Wavefront optimized behandelpatroon. Bij het vooronderzoek wordt gebruik gemaakt van speciale apparatuur zoals de Topolyzer en de Wavefront Analyzer. De Waveftont optimized behandeling heeft in veel gevallen tot gevolg dat mensen na de ooglaserbehandeling beter zien dan daarvoor met bril of lenzen. Met name het zien in de nacht kan verbeteren. Daarom wordt deze behandelmethode standaard toegepast en is in de prijs inbegrepen. Andere oorzaken van slecht zien (zoals netvliesproblemen en staar) zijn niet met de Excimer laser te verhelpen.

Monovision

Na een laserbehandeling met beide ogen zowel in de verte als dichtbij scherp zien, is boven een leeftijd van gemiddeld 45 jaar meestal niet meer mogelijk. In dat geval kunnen we wel met de laser één oog zodanig corrigeren dat dit geschikt is om te lezen en het andere oog volledig corrigeren om hiermee in de verte scherp te zien. Deze optie heet monovision.

Bij het vooronderzoek wordt gekeken of monovision eventueel is aan te bevelen. Vrijwel iedereen die na een positief advies voor deze optie kiest, kan er prima mee overweg. Mocht u echter na de behandeling niet aan monovision kunnen wennen, dan kunt u het voor lezen gecorrigeerde oog aanvullend laten corrigeren. U ziet dan in de verte zonder hulpmiddelen scherp, maar heeft dan wel een leesbril nodig. Deze aanvullende behandeling is binnen een jaar na de eerste behandeling gratis.

Nabehandeling

Het resultaat van de ooglaserbehandeling is niet alleen afhankelijk van het vakmanschap van de optometrist, oogarts en de kwaliteit van de gebruikte apparatuur, maar ook van de snelheid van de individuele wondgenezing. Daarom is de ingreep niet te vergelijken met het voorschrijven van brillen of contactlenzen. In een enkel geval (ca. 5%) is een aanvullende behandeling nodig om het resultaat te verbeteren. Een aanvullende behandeling kan op z’n vroegst zes maanden na de eerste behandeling plaats vinden. Soms is ter overbrugging tot de aanvullende behandeling nog correctie met een bril of lenzen nodig. Uitkomsten minder dan 0,50 dioptrie van het doel worden niet na behandeld.

Garantie

De patiënten van Oogkliniek Drechtsteden en de cliënten van Oogkliniek Drechtsteden privaat hebben de garantie dat er altijd een oogarts beschikbaar is.

Oogkliniek Drechtsteden privaat garandeert gratis nazorg en nabehandeling gedurende het eerste jaar. U komt dus niet voor financiële verrassingen te staan.

Waarom u kiest voor Oogkliniek Drechtsteden:

Persoonlijk behandelplan door onze oogartsen
In het bezit van het ZKN-keurmerk
Aantrekkelijke tarieven
Klanten beoordelen ons met een 8,9.
    Bekijk onze 240+ beoordelingen op Ooglasertrefpunt.nl.

Lees hier meer over onze kliniek.

Meer informatie over onze ooglaserbehandeling?

Heeft u vragen over de werkwijze, behandelingen en mogelijkheden van onze kliniek? Onze medewerkers geven u graag meer informatie. Neem contact met ons op door te bellen naar 078-6151524 of stel uw vraag via ons  contactformulier en dan nemen we doorgaans binnen 1 werkdag contact met u op.

Neem contact op


Gratis quickscan

Een ooglaserbehandeling is niet altijd mogelijk. Meld u aan voor een gratis quickscan en laat onze oogartsen vaststellen of u in aanmerking komt voor ooglaserbehandeling. Samen komen we tot een behandeling passend bij uw situatie. Wij behandelen alleen wanneer u geen risico loopt. Tijdens de quickscan informeren wij ook over de kosten en mogelijke zorgvergoeding die u kunt krijgen. Als u aangesloten bent bij een Nederlandse zorgverzekering bieden wij u standaard zorgkorting.

Gratis quickscan aanvragen