Ooglaseren of lensimplantatie. Wat kiest u?

ooglaseren lensimplantatieAls het aankomt op ‘scherp zien zonder bril of lenzen’ heeft u verschillende keuzes in behandelingen. Bij OLCD bieden we ooglaserbehandelingen en lensimplantaties aan. Beide methodes hebben andere voor- en nadelen, maar ook redenen om er wel of juist niet voor te kiezen. Om dit deskundig vast te stellen raden we in alle gevallen een vrijblijvende QuickScan aan. Echter helpen we u met dit artikel wel alvast op weg. Zo weet u wat u kunt verwachten en bent u beter voorbereid.

Zowel behandelmethode ooglaseren als lensimplantatie lichten we eerst kort even toe.

Ooglaseren

Het ooglaseren is de laatste jaren gestegen in populariteit. En dat is niet voor niets, want ooglaserbehandelingen zijn zeer veilig en bieden een goed resultaat. Bij het ooglaseren wordt een dun laagje van het hoornvlies behandeld met een laser. Het doel hiervan is om de vorm aan te passen, waarmee uw sterkte wordt weggenomen. Met andere woorden, u kunt weer scherp zien; zonder bril of lenzen. Meer informatie over onze ooglaserbehandeling; de Trans/PRK behandeling vindt u hier.

Lensimplantatie

Implantlenzen zijn kunstlenzen die in het oog worden geplaatst via een kleine incisie in het hoornvlies. Er zijn twee typen, de Extralens en de Replacelens. De Extralens vervangt de brilsterkte en wordt voor de natuurlijke lens en achter het regenboogvlies geplaatst. De Replacelens vervangt de natuurlijke lens achter het regenbooglies. In tegenstelling tot contactlenzen hoeft u deze lenzen uiteraard niet in- of uit te doen. Er zijn verschillende soorten implantlezen. Meer informatie over lensimplantatie vindt u hier.

Welke behandeling is voor u geschikt?

Zoals we in de introductie al noemden, voeren we bij OLCD altijd eerst een intakegesprek met u, in de vorm van een quickscan. Op deze manier kunnen we op objectieve wijze vaststellen wat de beste oplossing voor u is. Echter zijn er wel een aantal richtlijnen voor de keuze van de oogbehandeling waar u rekening mee kunt houden.

Extralenzen adviseren we vaak wanneer u niet in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling. Bijvoorbeeld wanneer uw sterkte hoger is dan -8D of +1D of uw hoornvlies te dun is voor de laser. Bovendien is uw leeftijd minimaal 18 en uw sterkte stabiel. Voor Extralenzen geldt ook dat uw ogen gezond moeten zijn en dat de ruimte tussen het hoornvlies en regenboogvlies (de voorste oogkamer) voldoende is.

Replacelenzen worden meestal toegepast bij mensen boven de 45 die zowel een afstand als een leesbril nodig hebben. In deze lens zit niet alleen de afstandsterkte maar ook de leessterkte verwerkt.

Meer weten over deze behandelingen?

Mocht u nog vragen hebben over ooglaseren of lensimplantatie kunt u terecht op onze website of neemt u gerust contact met ons op. Op onze website kunt u tevens een QuickScan aanvragen om zo zeker te weten welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Terug naar nieuwsarchief