Mijn Oogkliniek Drechtsteden

Wat is Mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl?

‘Mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl’ is de omgeving waarin u uw persoonlijk medisch dossier online kunt inzien. Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw afspraken en de correspondentie van en naar uw huisarts inzien. Tevens vind u hierop informatie betreffende diverse ziektebeelden.

Hoe kan ik mij aanmelden voor mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl?

De aanmelding vindt plaats bij de receptie in de kliniek. Neem daarbij uw ID mee om zich te legitimeren. Na afronding van de aanmelding ontvangt u een e-mail met een instructie hoe u “mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl vervolgens eenvoudig kunt activeren.

Hoe logt u in bij mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl?

Nadat u uw account in de kliniek bij de receptie heeft laten activeren ontvangt u op het bij ons bekende e-mailadres een email, in deze e-mail staat een link waar mee u thuis kunt inloggen via https://mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl.

Nadat u bent ingelogd met uw gebruikersnaam en wachtwoord die staan in de ontvangen
e-mail ontvangt u op uw mobiele telefoon een sms met een code.

Na het invullen van deze code heeft u toegang tot mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl. De controle via sms is een 2e beveiligingsstap.
Bij de eerste keer inloggen wordt u gevraagd of u het wachtwoord dat uw van ons heeft ontvangen wilt aanpassen.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl?
Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. De Oogkliniek is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 17:00 uur op 078-615 15 24. Of via de email: portaal@oogkliniekdrechtsteden.nl

1. Wat heb ik nodig om mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl te kunnen gebruiken?
Voor het gebruik van mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl heeft u nodig:

 • Een pc, laptop, smartphone of een tablet;
 • Toegang tot het internet en een internetbrowser zoals Google Chrome, Safari, Microsoft Edge (windows 10) of Mozilla Firefox;
 • Het programma Acrobat reader om pdf-bijlagen te openen;
 • Een emailadres;
 • Een mobiele telefoon met simkaart

2. Waar kan ik de vragenlijst vinden?
Wanneer u ingelogd bent op mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl, dan ziet u onderaan de pagina in blauw lettertype “Activiteiten” (een tekstwolkje) staan. Als u hier op klikt dan komt u bij de vragenlijst.

 1. Activiteiten; Uw activiteiten voor de toekomst zoals eventueel in te vullen vragenlijsten.
 2. Dossier; Hier staan uw persoonsgegevens, zorgverzekeraar en verwijzer. Hier vindt u ook uw correspondentie tussen uw oogarts en huisarts, uw afspraken en de uitgeschreven recepten.
 3. Profiel; Hier staan nogmaals uw persoonsgegevens, wijziging wachtwoord en de logout.
 4. Informatie; Hier vindt u informatie over diverse ziektebeelden zoals bijvoorbeeld staar en de veel gestelde vragen. Tevens vindt u hier de link naar onze website.

3. Het activeren van mijn account werkt niet.
Het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord luistert nauw. Probeert u tijdens het invullen van het wachtwoord en gebruikersnaam te kijken of er per ongeluk een spatie voor of achter uw naam of wachtwoord staat. Let goed op hoofdletters, kleine letters en cijfers.
Ook kunt u via de website mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl een nieuw wachtwoord opvragen door te klikken op: wachtwoord vergeten. U zult een nieuwe tijdelijk wachtwoord ontvangen via de email. Op deze manier kunt u opnieuw inloggen. Na het inloggen kunt u het wachtwoord aanpassen naar een eigen wachtwoord. U ontvangt hierna een sms bericht van Brightfish met uw token. Deze code voert u in op de website.
Wanneer het hierna niet lukt om in te loggen, kunt u contact op met ons opnemen. De Oogkliniek is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 17:00 uur op 078-615 15 24. Of via de email: portaal@oogkliniekdrechtsteden.nl

4. Ik kan niet al mijn afspraken en gegevens in zien.
Uw gegevens zijn zichtbaar vanaf februari 2020. Wanneer u uw gegevens wilt opvragen van voor deze tijd, kunt u telefonisch contact opnemen met de receptie. De Oogkliniek is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 17:00 uur op 078-615 15 24.

Wanneer en welke informatie kan ik inzien in mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl?

U kunt op elk moment inloggen op uw account met uw gebruikersnaam en wachtwoord binnen de beveiligde website waar u uw persoonsgegevens en een deel van uw medische gegevens kunt vinden. U vindt onderaan de startpagina 4 opties met informatie:

   1. Activiteiten; Uw activiteiten voor de toekomst zoals eventueel in te vullen vragenlijsten.
   2. Dossier; Hier staan uw persoonsgegevens, zorgverzekeraar en verwijzer. Hier vindt u ook uw correspondentie tussen uw oogarts en huisarts, uw afspraken en de uitgeschreven recepten.
   3. Profiel; Hier staan nogmaals uw persoonsgegevens, wijziging wachtwoord en de logout.
   4. Informatie; Hier vindt u de in te vullen vragenlijsten, de informatie over diverse ziektebeelden zoals bijvoorbeeld staar en de veel gestelde vragen. Tevens vindt u hier de link naar onze website.

Informatie video’s:

Brieven inzien van zorgverlener

Medicatie overzicht inzien en correcties doorgeven aan uw huisarts of oogarts