Implantlenzen

Lensimplantatie

Bij lensimplantatie zijn er twee mogelijkheden de Extralens en de Replacelens. De gratis quickscan wijst uit wat in uw geval het best is.

Extralens (ICL lens)

Bij dit type implantlens wordt de lens geplaatst in de voorste oogkamer. De lens zit net achter de pupil en voor de eigen natuurlijke lens. Met de eigen natuurlijke ooglens gebeurt niets. De oogarts schuift de Extralens via een kleine incisie aan de rand van het hoornvlies in het oog. De behandelingen vinden bij voorkeur in één sessie plaats voor beide ogen. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten per oog.

Lees hier meer over lensimplantatie met de Extra lens.

Replacelens (ReSTOR, PanOptix, Toric of IQ lens)

Replacelens staat voor het vervangen van de eigen natuurlijke lens voor een kunstlens. Bij dit type implantlens verwijdert de oogarts de eigen natuurlijke ooglens en vervangt hij deze door een kunstlens. De lens zit dus achter de pupil. De oogarts schuift de Replacelens via een kleine incisie aan de rand van het hoornvlies in het oog. De behandelingen vinden bij voorkeur in één sessie plaats voor beide ogen. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten per oog.

Lees hier meer over lensimplantatie met de Replacelens.

Waarom u kiest voor Oogkliniek Drechtsteden:

✓ Persoonlijk behandelplan door onze oogartsen
✓ In het bezit van het ZKN-keurmerk
✓ Aantrekkelijke tarieven
✓ Klanten beoordelen ons met een 8,9.
Bekijk onze 240+ beoordelingen op Ooglasertrefpunt.nl.

Lees hier meer over onze kliniek.

Garantie

De patiënten van Oogkliniek Drechtsteden en de cliënten van Oogkliniek Drechtsteden privaat hebben de garantie dat er altijd een oogarts beschikbaar is.

Oogkliniek Drechtsteden privaat garandeert gratis nazorg en nabehandeling gedurende het eerste jaar. U komt dus niet voor financiële verrassingen te staan.

Meer informatie over lensimplantatie?

Heeft u vragen over de werkwijze, behandelingen en mogelijkheden van onze kliniek? Onze medewerkers geven u graag meer informatie. Neem contact met ons op door te bellen naar 078-6151524 of stel uw vraag via ons  contactformulier en dan nemen we doorgaans binnen 1 werkdag contact met u op.

Gratis quickscan

Lensimplantatie is niet altijd mogelijk. Meld u aan voor een gratis quickscan en laat onze oogartsen vaststellen of u in aanmerking komt voor een behandeling. Samen komen we tot een behandeling passend bij uw situatie. Wij behandelen alleen wanneer u geen risico loopt. Tijdens de quickscan informeren wij ook over de kosten en mogelijke zorgvergoeding die u kunt krijgen. Als u aangesloten bent bij een Nederlandse zorgverzekering bieden wij u standaard zorgkorting.

Gratis quickscan aanvragen