Lensimplantatie met de Replacelens

Techniek

Bij dit type implantlens verwijdert de oogarts de eigen ooglens operatief en vervangt deze door een kunstlens.
De lens (ReSTOR, PanOptix, Toric of IQ) zit dus achter de pupil. Hij wordt via een kleine incisie aan de rand van het hoornvlies in het oog gebracht. De gebruikte techniek is dezelfde als bij een staaroperatie. Deze operatietechniek is een van de meest succesvolle die vandaag de dag worden toegepast. De operatie verloopt vrijwel altijd geheel probleemloos. Met als maximaal haalbaar resultaat een uitstekende gezichtscherpte, zowel dichtbij als veraf. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten per oog en het oog wordt plaatselijk verdoofd. De lenzen worden meestal in een sessie geplaatst.

ReSTOR lens

De ReSTOR lens is een multifocale kunstlens die, indien van toepassing, ook een cilindrische afwijking corrigeert. Bij de ontwikkeling is rekening gehouden met het scherp stellende vermogen van de natuurlijke ooglens. Deze lens beschikt over een uniek optisch patroon dat het natuurlijk scherpstellend vermogen van de ooglens heel goed benadert. In de meeste gevallen kunt u zowel veraf als dichtbij (leesbril) weer scherp zien zonder bril of contactlenzen.

PanOptix

De PanOptix is een Trifocale implantlens. Deze Trifocale lens geeft een goede functionele gezichtsscherpte op de meest gebruikte afstanden: dichtbij, tussenafstand en veraf. Want tegenwoordig is niet alleen veraf of het lezen van een boek belangrijk maar ook het gebruik van de computer, een Tablet, een E-reader of telefoon is tegenwoordig niet meer weg te denken. Om zoveel mogelijk in deze behoefte te voorzien is bij de ontwikkeling van deze lens rekening gehouden met het scherpstellende vermogen van de natuurlijke ooglens. Deze lens beschikt derhalve over een uniek optisch patroon dat het scherp stellende vermogen van de ooglens heel goed benadert. De PanOptix lens corrigeert indien van toepassing ook een cilindrische afwijking. U kunt na het implanteren van deze lens weer scherp zien zonder (lees) bril of contactlenzen.

Toric lens

De Toric lens is een monofocale kunstlens waarbij in de ontwikkeling rekening is gehouden met het scherpstellende vermogen voor veraf en het verhelpen van een cilindrische afwijking. In de meeste gevallen kunt u veraf weer scherp zien zonder bril of contactlenzen. Een leesbril blijft wel nodig.

IQ lens

De IQ lens is een monofocale kunstlens waarbij in de ontwikkeling rekening is gehouden met het scherpstellende vermogen voor veraf. In de meeste gevallen kunt u veraf weer scherp zien zonder bril of contactlenzen. Een leesbril blijft wel nodig.

Redenen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een Replacelens te overwegen:

  • onafhankelijk willen zijn van (lees)bril of contactlenzen;
  • beginnende staar;
  • wanneer u niet in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling.

Basisvoorwaarden

  • Geen oogaandoeningen die complicaties kunnen veroorzaken.
  • Goede algehele gezondheid.

Meer informatie over lensimplantatie?

Heeft u vragen over de werkwijze, behandelingen en mogelijkheden van onze kliniek? Onze medewerkers geven u graag meer informatie. Neem contact met ons op door te bellen naar 078-6151524 of stel uw vraag via ons  contactformulier en dan nemen we doorgaans binnen 1 werkdag contact met u op.

Gratis quickscan

Lensimplantatie is niet altijd mogelijk. Meld u aan voor een gratis quickscan en laat onze oogartsen vaststellen of u in aanmerking komt voor ooglaserbehandeling. Samen komen we tot een behandeling passend bij uw situatie. Wij behandelen alleen wanneer u geen risico loopt. Tijdens de quickscan informeren wij ook over de kosten en mogelijke zorgvergoeding die u kunt krijgen. Als u aangesloten bent bij een Nederlandse zorgverzekering bieden wij u standaard zorgkorting.

Gratis quickscan aanvragen