Lensimplantatie met de Extra lens

Techniek

De Extralens wordt geplaatst in de voorste oogkamer achter de pupil en voor de natuurlijke lens. Met de eigen natuurlijke ooglens gebeurt niets. De oogarts schuift de Extralens via een incisie aan de rand van het hoornvlies in het oog. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten per oog. Het oog wordt plaatselijk verdoofd. Beide ogen worden meestal in een sessie behandeld

Redenen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een ICL lens te overwegen: – onafhankelijk willen zijn van bril of contactlenzen; – contactlensproblemen; – u komt niet in aanmerking voor een ooglaserbehandeling door een te dun hoornvlies en/of een te hoge sterkte

Basisvoorwaarden

  • De oogsterkte is minstens één jaar stabiel.
  • U bent minimaal 21 jaar.
  • U heeft een heldere ooglens (dus geen staar) die nog accommodeert. Dit is meestal tussen de 18 en 50 jaar.
  • Geen oogaandoeningen die complicaties kunnen veroorzaken.
  • De oogsterkte ligt tussen de -2D tot -24D of tussen de +2D tot +12D .
  • Ruimte tussen hoornvlies en regenboogvlies (voorste oogkamer) is voldoende.
  • Goede algehele gezondheid. De behandeling kan niet plaatsvinden als u korter dan twee maanden geleden zwanger was, binnen twee maanden na het geven van borstvoeding of tijdens een periode van ernstige allergieproblemen.

Lensimplantaten Ervaringen

Door onze vriendelijke service, uitgebreide voorlichting en kundige artsen, ondergingen onze klanten de behandeling fantastisch. Lees hun uitgebreide lensimplantatie ervaringen.

Meer informatie over lensimplantatie?

Heeft u vragen over de werkwijze, behandelingen en mogelijkheden van onze kliniek? Onze medewerkers geven u graag meer informatie.Neem contact met ons op door te bellen naar 078-6151524 of stel uw vraag via ons  contactformulier en dan nemen we doorgaans binnen 1 werkdag contact met u op.

Gratis quickscan

Lensimplantatie is niet altijd mogelijk. Meld u aan voor een gratis quickscan en laat onze oogartsen vaststellen of u in aanmerking komt voor ooglaserbehandeling. Samen komen we tot een behandeling passend bij uw situatie. Wij behandelen alleen wanneer u geen risico loopt. Tijdens de quickscan informeren wij ook over de kosten en mogelijke zorgvergoeding die u kunt krijgen. Als u aangesloten bent bij een Nederlandse zorgverzekering bieden wij u standaard zorgkorting.

Gratis quickscan aanvragen