Veel gestelde vragen

Persoonlijke aandacht impliceert natuurlijk een luisterend oor. Bij Oogkliniek Drechtseden nemen wij de tijd om al uw vragen te beantwoorden. Op deze wijze kunt u tot een gefundeerde keuze komen en uzelf goed voorbereiden op een eventuele behandeling. Hieronder vindt u een overzicht van vragen die vaak worden gesteld. Wilt u zelf een vraag stellen? Vult u dan het formulier onderaan de pagina in.

Waarom zou ik voor Oogkliniek Drechtsteden kiezen?
Oogkliniek Drechtsteden bestaat uit een klein hecht team dat al sinds 2002 samenwerkt. U heeft dus altijd te maken met dezelfde personen. Daarnaast beschikken we over de meest geavanceerde apparatuur en schenken we veel aandacht aan de veiligheid van de behandeling. Door toepassing van meerdere behandeltechnieken kan de behandeling worden geadviseerd die het beste past bij uw situatie. En met onze gratis quickscan krijgt u een individueel advies zonder dat daar voor u kosten aan zijn verbonden.

Hoe is de infectiepreventie bij Oogkliniek Drechtsteden geregeld?
Oogkliniek Drechtsteden is in bezit van het ZKN-keurmerk en de eigen oogartsen zijn in het bezit van het NOG-keurmerk. Deze twee keurmerken zijn een waarborg voor een goede infectiepreventie.

 

Voortraject

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor een behandeling en welke behandeling voor mij het geschiktst is?
Maak bij Oogkliniek Drechtsteden een afspraak voor een gratis quickscan. Dit onderzoek duurt 30 minuten en is geheel vrijblijvend. U krijgt meteen na afloop de uitslag.

Wat houdt de quickscan in?
Tijdens dit 30 minuten durende onderzoek bepalen wij aan de hand van verschillende metingen welke behandeling voor u het geschiktst is. Na het onderzoek krijgt u mondelinge en schriftelijke informatie over de geadviseerde behandeling.

Hoeveel tijd zit er tussen quickscan en behandeling?
Oogkliniek Drechtsteden kent geen wachtlijst. Dus na de quickscan kunt u meteen beginnen aan het voorbereidingstraject voor de behandeling. Het belangrijkste onderdeel hiervan is het uitgebreide vooronderzoek. U moet er rekening mee houden dat u gedurende een bepaalde periode vóór dit onderzoek geen contactlenzen mag dragen. Voor harde lenzen is deze periode 4 weken en voor zachte lenzen 2 weken. In veel gevallen kunnen vooronderzoek en ooglaserbehandeling in dezelfde week plaatsvinden. Voor lensimplantaties geldt een langer traject.

 

Behandeling

Heb ik na een behandeling nog een leesbril nodig?
Door middel van zowel een ooglaserbehandeling als een lensimplantatie is het mogelijk om u niet of veel minder afhankelijk te maken van de leesbril. Bij de ooglaserbehandeling kunt u kiezen voor monovision en bij lensimplantatie voor multifocale lenzen.

Is een ooglaserbehandeling veilig?
De praktijk van vele jaren heeft dubbel en dwars bewezen dat ooglaseren, mits uitgevoerd onder de juiste condities, een zeer veilige behandelmethode is. Bovendien heeft Oogkliniek Drechtsteden er bewust voor gekozen om alleen met de LASEK-methode te werken. Onze oogartsen beschouwen deze behandelmethode als de onbetwist veiligste. Dus veiliger dan de LASIK- of FemtoLASIK ooglaserbehandeling.

Is de behandeling pijnlijk?
Zowel de ooglaserbehandeling als een lensimplantatie is pijnloos. Na de ooglaserbehandeling kun u wel enkele dagen ongemak ondervinden. De ogen kunnen dan branderig aanvoelen en veel tranen.

 

Nazorg

Hoe snel na de behandeling is mijn zicht hersteld?
De dag na een lensimplantatie heeft u al een bruikbaar resultaat. De eerste dagen na de ooglaserbehandeling ziet u wat slechter. De dag na het verwijderen van de bandagelenzen heeft u al een bruikbaar resultaat. Voor beide typen behandeling geldt dat het oog enkele maanden nodig heeft voor een volledig herstel.

Kan ik na de behandeling Oogkliniek Drechtsteden zo nodig ook buiten de openingstijden bereiken?
Na de behandeling krijgt u twee mobiele telefoonnummers mee, zodat u dag en nacht iemand kunt bereiken.

Moet ik nog terug voor controle?
Zowel na een ooglaserbehandeling als na een lensimplantatie zijn er gedurende een jaar meerdere controles. Deze controles vinden plaats bij Oogkliniek Drechtsteden.

Wat kost de nazorg?
Alle nazorg, zoals controles en eventuele nabehandeling, is bij de prijs , afhankelijk van het afgesproken pakket, van de behandeling inbegrepen. U komt dus nooit voor financiële verrassingen te staan. Medicijnen worden verrekend met uw zorgverzekeraar maar kunnen door de zorgverzekeraar verrekend worden met uw eigen risico.