L.M.T. van der Spek Keyser

Ik zou het iedereen aanraden met een soortgelijk probleem

Twee jaar geleden heb ik na lang nadenken besloten om mijn beide ogen te laten behandelen door middel van lasertherapie. Vanaf mijn 15 e jaar was ik lenzendraagster. Door te weinig traanvocht was het de laatste 8 jaar steeds tevergeefs zoeken naar en te verdragen type contactlens.

Mijn humeur had hier sterk onder te lijden. Tijdens mijn operatieve werkzaamheden als huidarts was een bril zeer onpraktisch omdat deze snel besloeg. Ook mijn kinderen hadden regelmatig krassen op hun gezicht als ik even met hen wilde knuffelen.

De drie dagen bedrust na de behandeling gaven mij ondanks de ‘zandkorrelpijnen’ een super uitgerust gevoel. Na vier dagen heb ik mijn werk weer hervat en mijn ‘brillengezicht’ verdween langzaam. Het was een feest om een leuke zonnebril te kunnen kopen zonder kostbare glazen op sterkte te laten maken. Dagelijks geniet ik van het resultaat en verbaas me nog steeds over het feit dat ik de wekker kan lezen en niet bang hoef te zijn om met lenzen in slaap te vallen. Na de geboorte van een kind vind ik deze ingreep nog steeds een medisch ‘wonder’. De overgevoeligheid voor sterk zonlicht is na enkele maanden ook verdwenen en na een jaar begreep ik dat er zelfs in mijn ogen geen litteken sporen zichtbaar waren. Kortom, ik zou het aanraden aan allen die hetzelfde probleem als ik hadden.

Lees het verhaal van Mevrouw H.M. Golverdingen - van Weelden Ik kan het iedereen aanraden