Marieke van Pelt

De nazorg is super geregeld

Uiteindelijk, na lang lezen op internet, heb ik vol overtuiging besloten cachet lenzen te laten plaatsen; eindelijk een einde maken aan de afhankelijkheid van mijn bril en lenzen. Zonder bril of lenzen zie ik werkelijk niets! Ik vind het geweldig nu weer te kunnen zien zonder hulpmiddel.

Tijdens het zwemmen hoef ik niet meer constant op te letten of ik mijn lenzen verlies en van mijn prikkende ogen in de ochtend ben ik ook af en ik sta zonder bril op onze trouwfoto’s.

Tijdens de operatie wordt de Cachet lens via een sneetje aan de rand van het hoornvlies in het oog geschoven. De lens zit dus voor de pupil. Geloof het of niet: hier heb ik helemaal niets van gemerkt! Het lijkt allemaal heel eng, maar je voelt er niets van. Zelf vond ik het infuus nog het meest akelig. De hersteltijd is ook verassend kort geweest. Vlak na de operatie gaf het wel een raar gevoel in mijn ogen, maar een paar dagen later was ik al vergeten dat ik geholpen was!

Als sterkste punt van OLCD noem ik zonder twijfel de nazorg. Dit bleek uit meerdere dingen. Zo maakte ik me bijvoorbeeld zorgen over mijn kleine pupil in mijn linker oog. De dag na de operatie heb ik hier over gebeld en merkte dat ze echt de tijd namen om uit te leggen dat dit verschijnsel heel normaal is. Bovendien werd op al mijn andere vragen ook duidelijk antwoord gegeven.

Bij OLCD voelde ik me vanaf het eerste moment op mijn gemak, dit vooral door hun vriendelijke, persoonlijke en professionele benadering. Mijn tip voor iedereen die met hetzelfde probleem rondloopt als ik deed, neem eens contact op met OLCD!

Lees het verhaal van Anneke de Vries De oogartsen van OLCD hebben ook een praktijk in het ziekenhuis