Esther Wijnbelt referentie ooglasercentrum

Esther Wijnbelt

Van OLCD gaat zo'n rust uit, dat ik mij meteen op mijn gemak voelde.

Via mijn moeder ben ik in contact gekomen met OLCD (zij heeft bij OLCD ca. 8 jaar geleden haar ogen zeer succesvol laten laseren).

Ik was er al jaren over aan het denken en wist van de allereerste quickscan die ik daar 6 jaar geleden heb laten doen, dat ik te veel plus-sterkte had om mijn ogen te laten laseren. Aangezien ik destijds mijn contactlenzen nog goed verdroeg, besloot ik het maar uit mijn hoofd te zetten.
Echter, het dagelijks dragen van mijn lenzen zorgde met het klimmen van de jaren voor steeds meer irritatie, vooral aan mijn linkeroog waardoor ik sinds maart 2015 genoodzaakt was om voorgoed met mijn multi-focale bril door het leven te gaan. Werd deze eerst gebruikt voor ‘noodgevallen’, nu moest deze de gehele dag op. Ik was hier absoluut niet blij mee en was continue aan het tobben met vette glazen, wisselen van bril naar zonnebril en andersom.

Er is veel meer mogelijk dan 6 jaar geleden.

Ik wist van 6 jaar geleden uit de quickscan nog dat er op den duur wel een oplossing voor mijn ogen zou zijn mocht ik geen lenzen meer verdragen: implant-lenzen. Ik ben 13 mei 2015 nog eens voor een quickscan gegaan, waaruit wederom bleek dat laseren voor mij geen optie was. Meteen daarna heb ik afspraak voor 29 mei gemaakt voor het vooronderzoek om te kijken of implant-lenzen tot de mogelijkheid konden horen.
De optometrist bespreekt aansluitend na het vooronderzoek de gegevens met de oogarts en daaruit bleek dat ik inderdaad in aanmerking zou kunnen komen voor ReSTOR multifocale lenzen. Aangezien ik het dragen van een bril zo ontzettend zat was, voelde deze uitslag als een verlossing! Ik hoefde dan ook geen bedenktijd te hebben en maakte direct, na het gesprek met de oogarts, een afspraak voor het plaatsen van de ReSTOR lenzen.

Een week voor de behandeling ben ik met druppelen begonnen en op vrijdag 10 juli was het dan eindelijk zo ver. Hoewel het best spannend is, ben ik erg op mijn gemak gesteld door Jeannette. In de relax-ruimte werden mijn ogen meerdere keren gedruppeld door Jeannette en kreeg ik nog een extra tabletje voor de ontspanning. Vlak voor de operatie krijg je verdovingsdruppels in beide ogen; hier voel je helemaal niets van. De operatie zelf is totaal niet eng en je voelt helemaal niets. Je ziet alleen mooie kleuren die bewegen en je ligt ook heerlijk in de behandelstoel. Na ca. 45 minuten zijn beide ogen voorzien van ReSTOR lenzen en zit je al weer aan de koffie in de relax-ruimte.
Alles was uiteraard nog wazig i.v.m. verdoving van de ogen, maar geen enkel moment heb ik iets van pijn ervaren (ook daarna niet).

Het allermooiste moment was ’s middags toen de verdoving uitgewerkt was en het zicht steeds scherper aan het worden was. De Tour de France was op TV en ik zal nooit het moment vergeten dat ik de tijden van de renners onderin beeld duidelijk kon lezen zonder bril. Meteen vol enthousiasme de krant gepakt en ja hoor : ook deze kon ik zonder hulpmiddelen al lezen. Het voelde als een wonder !!!

De dag na de operatie op zaterdagmorgen werd ik gebeld door Jeannette om te vragen hoe het met mij ging. Ze kon meteen horen dat ik erg blij was en dat het dus goed ging. De eerste 4 weken na de operatie moet je elke dag goed je ogen druppelen en geen make-up dragen. Dat had ik er graag voor over.
Ik kon meteen maandag weer naar mijn werk en gewoon alles zien op de computer.
Ik ben 22 augustus voor de 1e controle geweest en hieruit bleek dat de sterkte helemaal perfect is. Een evt. nabehandeling met laser is dus ook niet nodig.

Van OLCD gaat zo’n rust uit, dat ik mij meteen op mijn gemak voelde. De mensen zijn heel vriendelijk, zeer kundig en de ruimte is ook niet te vergelijken met die van een ziekenhuis. Ik zou iedereen deze kliniek aanraden en mocht je nog twijfelen : ik ben echt geen held op medisch gebied en vrij bang aangelegd, maar deze operatie is echt “appeltje-eitje”.
Dit is de allerbeste investering in mijzelf geweest die ik ooit heb gedaan. Men zegt dat je aan alle goede dingen snel went, maar ik ben nog steeds elke dag blij hoor. Ik voel me voor het eerst sinds heel veel jaren echt onafhankelijk van bril / lenzen. Als je ’s morgens opstaat, ben je meteen klaar voor de dag.