Chris Bijl

Deze kliniek is een werkende combinatie van kwalitatief goede artsen en een uitstekende service door het ondersteunende werknemers.

In de voorbereidende fase heb ik veel gelezen over de klinieken op internet sites. Ik heb van enkele bekenden gehoord dat OLCD een uitstekende kliniek is

Service, kwaliteit en hygiene waren de woorden, die mond op mond veel werden gebruikt. Daarom besloot ik om hier een quickscan te doen. Na deze scan heeft de optometrist geen verkooppraatje gedaan maar mij gewoon vrijblijvend ingelicht over wat een ooglaserbehandeling inhoudt. Dit vond ik prettig. Na een week heb ik besloten om de behandeling door de NOG-artsen van OLCD te laten uitvoeren. Het enige wat nog resteerde was een oogonderzoek. Deze is uitgevoerd op 1 april 2015. Mijn ogen waren definitief geschikt voor de ooglaserbehandeling. Op andere internet sites werden veelal rooskleurigere verhalen over herstel voorgeschoteld, deze verhalen heeft de oogarts bij het oogonderzoek genuanceerd (realistischer, zo bleek later ook).Op vrijdag 2 april was het zover, de ooglaserbehandeling zal plaatsvinden voor beide ogen. Ik had mij goed ingelezen in de aangeleverde stukken en was goed ingelicht door de oogarts en ondersteunend personeel van OLCD. De behandeling was kort en zonder pijn. De behandeling werd uitgevoerd door een  laser die werd bestuurd door de oogarts. Kans op medische fouten is hiermee uitgesloten. Technische specificaties over de laser moet je maar vragen gedurende quickscan.

Direct scherp zien na de behandeling

Na de behandeling zag ik direct scherp en had ik nergens last van. Een half uur laten begon de last van de ogen en hoofdpijn. Ik ben gelijk naar bed gegaan. Het hele weekend heb ik geslapen in de tijd dat ik wakker was gesport of naar muziek geluisterd. Eigenlijk een prima relax weekend zonder verplichtingen. Maandag voelde ik me een stuk beter. Zicht werd inmiddels ook beter. Na het verwijderen van de lens werd het zicht iets minder maar goed genoeg om alles op te pakken. Wanneer je hele kleine letters op een beeldscherm moet lezen kan het af en toe nog wel vervelend zijn. Gedurende de maand was het zicht wisselend (maar zeker niet slecht) maar dit wist ik al door de voorlichting. Ook overgevoeligheid voor zonlicht kwam voor bij mij maar inmiddels is dit al veel minder. Bovendien kun je dit verhelpen met een zonnebril. Per persoon kan het herstel aanzienlijk verschillen (zeker de eerste maand) is mij dan ook verteld.

Nu medio mei 2015 ben ik geweest voor de maandelijkse controle en lijken beide ogen zonder plus of min (goed dus). Over een half jaar kunnen we pas het uiteindelijke resultaat vaststellen maar ik en de arts optometrist verwachten dat het resultaat vastgesteld bij de maandelijkse controle niet veel afwijkt.

Deze kliniek is een werkende combinatie van kwalitatief goede artsen en een uitstekende service door het ondersteunende werknemers. De behandelruimtes waren schoon en rustgevend. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, 24 uur 7 dagen per week. Op de radio hoor ik tegenwoordig verschillende uitvoerder van laserbehandelingen “had ik het maar eerder gedaan”. Dit is zeker waar, maar kies wel een professionele partij waar je je thuis voelt en waar statistische cijfers uitwijzen dat ze goed zijn. OLCD heeft dit allemaal, had ik het maar eerder gedaan….

Lees het verhaal van Jannie van den Heuvel Pluspunt is dat de operatie in de kliniek plaatsvindt.