AnneMarie, Ingrid & Monique

Achteraf was het de perfecte keuze

Ik, AnneMarie, was het vreselijk beu dat ik ’s nachts de wekker niet kon lezen. Dus ging ik op onderzoek uit bij diverse ooglasercentra. Uiteindelijk bleek de beste keus bij mij om de hoek te zitten. Het leuke daarbij was dat Martin Struijk mij van jongs af aan heeft geholpen aan bril, lenzen en nu aan gelaserde ogen.

Ik kreeg een zeer duidelijke en professionele uitleg tijdens de Quickscan. Ook het voordeel van monovisie werd uitgelegd. De dag van de behandeling werd ik gastvrij onthaald door Jeannette met een kop koffie, slofjes en een handje pillen.

Tevens kreeg ik uitleg over de ooglaserbehandeling en het medicatiegebruik erna. Vol vertrouwen slofte ik achter Martin aan naar de behandelkamer. De behandeling was volledig pijnloos. De grootste verrassing vond ik dat ik direct na de behandeling al scherp zag. Toen ik naar huis liep, begonnen mijn ogen al snel hevig te branden en ben ik door mijn zus Ingrid geholpen met het druppelen van mijn ogen. Meteen daarna heeft zij vol enthousiasme het OLCD gebeld om een afspraak te maken voor een Quickscan.

Twee maanden later heb ik, Ingrid, mijn ogen laten laseren. Uiteraard ook bij het OLCD, vanwege de goede ervaringen van mijn zus. Ik vond de behandeling pijnloos en snel. Mijn zicht was fantastisch en ik heb aansluitend nog een uur gewinkeld voor ik op mijn gemak naar huis ging. De dagen erna was ik heel duf van de pijnstillers. Op advies van AnneMarie heb ik elke nacht geslapen met op mijn ogen een nat washandje onder het meegekregen oogmaskertje. Dit werkte erg goed tegen tranen en licht.

Na deze 2e positieve ervaring durfde ik, Monique, eindelijk ook een afspraak te maken voor een Quickscan. Mijn laatste bedenkingen zijn hierbij door Martin weggenomen. Op de dag van de behandeling gierden de zenuwen door mijn keel. Er was een extra kalmeringstablet nodig om deze in te tomen. De behandeling als zeer positief ervaren, mede dankzij het gezelschap van mijn beide zusjes, toekijkend door het raam. De napijn heb ik bedwongen door nacht én dag rond te lopen met oogmasker en washand.

Tot slot: we hebben zeker geen spijt dat we de stap tot ooglaseren hebben genomen. Het is heerlijk om geen last meer te hebben van droge lenzen, vuil onder lenzen, beslagen brillenglazen, enz. We zijn blij dat we voor het OLCD hebben gekozen, om de zorgvuldige, professionele en vriendelijke, persoonlijke benadering. Aangezien we alle drie door een andere oogarts bij OLCD behandeld werden, weten we ook dat dat geen verschil maakt. De nazorg is zeer goed geregeld, inclusief bloemen als dank voor de nieuwe klant. De hersteltijd varieerde wel, Ingrid en Monique hadden vanaf de eerste week prima zicht, bij AnneMarie duurde dat twee maanden. We hebben alle drie gekozen voor monovisie. Of dit ons op termijn een leesbril gaat besparen, zal de toekomst uitwijzen.

Lees het verhaal van L.M.T. van der Spek Keyser Ik zou het iedereen aanraden met een soortgelijk probleem