Complicaties Replacelensimplantatie

Complicaties

Complicaties en neveneffecten zijn zeldzaam en met een nabehandeling te verhelpen. In uiterst zeldzame gevallen kan een ernstige complicatie leiden tot verslechtering van het gezichtsvermogen. Enkele complicaties na het plaatsen van de Replacelens zijn:

  • Neveneffecten als schitteringen (glare/halo’s) om lampen. Deze effecten nemen in de loop van enkele maanden af, maar kunnen ook blijvend zijn.
  • Infecties zijn zeer zeldzaam en meestal goed met medicijnen te behandelen.
  • Ondanks nauwkeurige metingen, kan er toch nog een reststerkte over blijven. Een ooglaserbehandeling kan dan noodzakelijk zijn.

Nastaar

Tijdens de operatie wordt uw eigenlens verwijderd maar het lenskapsel blijft gespaard. Het kan zijn dat in de maanden of jaren na de operatie dit lenskapsel troebel wordt wat lijdt tot wazig zien. Het troebel worden van het lenskapsel heet nastaar. Deze nastaar kan poliklinisch worden verholpen. De oogarts maakt met de nastaarlaser (Yaglaser) een opening centraal in het lenskapsel. Deze behandeling is pijnloos en duurt ongeveer 5 minuten. Hierna zijn de klachten van wazig zien verdwenen. De nastaar behandeling wordt na het eerste jaar apart in rekening gebracht.

Meer informatie over lensimplantatie?

Heeft u vragen over de werkwijze, behandelingen en mogelijkheden van onze kliniek? Onze medewerkers geven u graag meer informatie. Neem contact met ons op door te bellen naar 078-6151524 of stel uw vraag via ons  contactformulier en dan nemen we doorgaans binnen 1 werkdag contact met u op.

Gratis quickscan

Lensimplantatie is niet altijd mogelijk. Meld u aan voor een gratis quickscan en laat onze oogartsen vaststellen of u in aanmerking komt voor ooglaserbehandeling. Samen komen we tot een behandeling passend bij uw situatie. Wij behandelen alleen wanneer u geen risico loopt. Tijdens de quickscan informeren wij ook over de kosten en mogelijke zorgvergoeding die u kunt krijgen. Als u aangesloten bent bij een Nederlandse zorgverzekering bieden wij u standaard zorgkorting.

Gratis quickscan aanvragen