Complicaties Extra lensimplantatie 

Complicaties

Complicaties en neveneffecten zijn zeldzaam en met een nabehandeling te verhelpen. In uiterst zeldzame gevallen kan een ernstige complicatie leiden tot verslechtering van het gezichtsvermogen. 

  • Enkele complicaties bij deze lenzen zijn:
  • Neveneffecten als schitteringen (glare/halo’s) om lampen. Schaduwbeelden en lichtgevoeligheid. Deze effecten komen zelden voor en verdwijnen in de loop der tijd.
  • Infecties zijn zeer zeldzaam en meestal goed met medicijnen te behandelen. 
  • Kort na de operatie kan de oogdruk stijgen. Dit is tijdelijk en kan met medicijnen worden behandeld.
  • De lens kan niet goed zitten. De lens wordt dan via een nieuwe ingreep verwisseld of opnieuw geplaatst.
  • Er is een iets verhoogde kans op staarvorming

 

Meer informatie over lensimplantatie?

Heeft u vragen over de werkwijze, behandelingen en mogelijkheden van onze kliniek? Onze medewerkers geven u graag meer informatie. Neem contact met ons op door te bellen naar 078-6151524 of stel uw vraag via ons  contactformulier en dan nemen we doorgaans binnen 1 werkdag contact met u op.


Gratis quickscan

Lensimplantatie is niet altijd mogelijk. Meld u aan voor een gratis quickscan en laat onze oogartsen vaststellen of u in aanmerking komt voor ooglaserbehandeling. Samen komen we tot een behandeling passend bij uw situatie. Wij behandelen alleen wanneer u geen risico loopt. Tijdens de quickscan informeren wij ook over de kosten en mogelijke zorgvergoeding die u kunt krijgen. Als u aangesloten bent bij een Nederlandse zorgverzekering bieden wij u standaard zorgkorting.

Gratis quickscan aanvragen