Behandeling Ooglidcorrectie

Voor de behandeling

Medicatie

Gebruikt u bloedverdunners dan dient u daar, uiteraard in overleg, 1 week voor de behandeling mee te stoppen. Dit geldt ook voor sommige pijnstillers die een bloed verdunnende werking hebben. Om de behandeling en het herstelproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen schrijven wij u medicatie voor.

Alcohol

In de dagen voor en na de behandeling mag u geen alcohol drinken. Een paar dagen na de behandeling mag u wel weer (met mate) alcohol drinken maar alleen als u geen pijnstillers meer gebruikt.

De behandeling

Als u heeft besloten tot een ooglidcorrectie ontvangt u uitgebreide instructies hoe u zich het beste kunt voorbereiden. Doordat de behandeling onder lokale verdoving plaatsvindt kunt u gewoon uw vaste leef- en eetpatroon aanhouden. Wij zullen u voor de behandeling een rustgevend middel verstrekken. Voorafgaand aan de behandeling zal de arts of assistent enkele foto’s van u maken om zo het eindresultaat te kunnen vergelijken.

De arts tekent uw oogleden zorgvuldig af zodat hij precies kan zien hoeveel huid weggenomen moet worden. Vervolgens wordt het gebied rond uw ogen afgeplakt en wordt de huid rond het oog verdoofd. In het verdovingsmiddel zit Adrenaline. Dit zorgt ervoor dat het bloeden wordt beperkt. De verdovingsprikjes kunnen vervelend aanvoelen. Door deze verdoving voelt u uiteraard niets van de behandeling.

Nadat de verdoving is ingewerkt maakt de arts een paar kleine sneetjes in de huid een corrigeert zo het ooglid. De littekentjes komen in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid uitlopend in de kraaipoot. Vervolgens wordt de huid gehecht en worden er kleine pleistertjes geplakt. De gehele behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Na de behandeling

Na de behandeling neemt, indien u dat wenst, nog even plaats in onze relaxruimte. Daarna kunt u vrijwel direct naar huis. U ontvangt nog de instructies voor na de behandeling. Het is uiteraard niet mogelijk om zelf naar huis te rijden. Wij verzoeken u dan ook een begeleider mee te nemen die u naar huis brengt. De eerste week na de behandeling zijn uw oogleden nog gezwollen.

Soms zijn er ook kleine bloeduitstortingen. Deze verkleuringen zijn meestal na 1 tot 2 weken verdwenen. Om zwelling tegen te gaan kunt u koude kompressen op de ogen leggen. De eerste dag na de behandeling zult u nog rustig aan moeten doen. Na twee dagen kunt u weer licht huishoudelijk werk verrichten. Zware lichamelijke inspanningen (ook tillen) mag de eerste maand na de ingreep niet. Ongeveer tien dagen na de behandeling vindt de eerste controle plaats en worden de hechtingen verwijderd. Daarna kunt u weer oogmake-up gebruiken. Gedurende de eerste 6 weken adviseren wij de littekens zo min mogelijk bloot te stellen aan zonlicht.

Napijn en herstel

De napijn is per cliënt anders. Meestal volstaat een paracetamol. De herstelperiode verloopt verder pijnloos. Geadviseerd wordt om regelmatig te koelen. Hierdoor worden de zwellingen en bloeduitstortingen aanzienlijk minder. U kunt er vanuit gaan dat u ongeveer een week niet representatief bent. De meeste mensen dragen een zonnebril als ze naar buiten gaan. De roodheid trekt meestal na een aantal weken weg. Bij een dunne huid kan dit wat langer duren. Soms wel een halfjaar.
Het behandelde gebied heeft dus enige tijd nodig om goed te herstellen. Na de behandeling mag u een week niet sporten. Contactsporten of andere sporten waarbij de huid makkelijk beschadigt kunt u beter een maand niet doen. Contactlenzen kunt u weer dragen na het verwijderen van de hechtingen.

Risico’s en complicaties

Aan elke behandeling zijn risico’s verbonden. De belangrijkste risico’s na een ooglidcorrectie zijn een nabloeding, een infectie of een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. De kans hierop is erg klein, maximaal 2%. Mocht er zich een nabloeding voordoen dan zal de arts vanzelfsprekend maatregelen nemen. Dit heeft echter geen nadelige gevolgen voor het resultaat. Soms bestaat er de mogelijkheid dat de eerste weken na de behandeling de oogleden wat moeilijk sluiten. Dit herstelt zich vrijwel altijd spontaan.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkwijze, behandelingen en mogelijkheden van onze kliniek? Onze medewerkers geven u graag meer informatie. Bij hen kunt u ook terecht voor het maken van verschillende afspraken.

Neem contact op

Gratis intake

De gratis intake wordt uitgevoerd door de optometrist. Tijdens deze intake wordt met behulp van foto’s gekeken naar de noodzaak van een ooglidcorrectie, de elasticiteit van uw huid, uw medisch verleden, het huidige gebruik van medicijnen en eventuele allergieën.
Wij behandelen alleen wanneer u geen risico loopt. Tijdens de intake informeren wij ook over de kosten en of u in aanmerking komt voor mogelijke zorgvergoeding.

Gratis intake aanvragen