Behandeling glasvochttroebeling

Behandeling

Het is belangrijk vast te stellen wat de oorzaak is bij glasvochttroebeling. Bij een ontsteking zal behandeling noodzakelijk zijn. Bij suikerziekte is eventueel laserbehandeling nodig. Wanneer er een gaatje in het netvlies is ontstaan, kan een laserbehandeling nodig zijn om een netvliesloslating te voorkomen.

Operatieve oplossing voor Glasvochttroebling

Soms is een operatie nodig om het netvlies weer geheel aanliggend te krijgen. Vaak verdwijnen de troebelingen spontaan of ervaart de patiënt er nauwelijks hinder van. Mocht u toch blijvend last houden van deze glasvochttroebelingen dan is het ook mogelijk om de troebelingen te verwijderen door middel van een operatie (Vitrectomie).

Een dergelijke operatie is echter niet zonder risico’s. Belangrijke risico’s bij deze operatie zijn het versneld optreden van staar, een netvliesloslating, infectie of een bloeding. De oogarts kan u verder informeren en adviseren.

Voor uitvoerige informatie over de oogaandoening en de behandeling kunt u onze informatiefolder downloaden.

Heeft u verder nog vragen over de werkwijze, behandelingen en mogelijkheden van onze kliniek? Klik dan op onderstaande button om meer informatie bij ons op te vragen. Hier kunt u ook terecht voor het maken van een eerste bezoek polikliniek.

Neem contact op